Радио Милева

Силвестер Сталоне проговори за смртта на неговиот син: „Ниедна болка не е посилна од онаа кога родител губи дете!“

Силвестер Сталоне проговори за смртта на неговиот син: „Ниедна болка не е посилна од онаа кога родител губи дете!“
фото:профимедиа

Херојот на култните филмови тивко ја преживеа смртта на неговиот син, но кога проговори од неговите зборови плачеа милиони.

За повеќето од нас, одењето на кино е начин на бегство од реалноста, бегство во имагинацијата, каде на крајот ликовите најчесто имаат среќен крај.

Дали некогаш сте размислувале како актерите забораваат на реалноста? Кој ги лекува кога страдаат?

Силвестер Сталоне, откако го загуби својот најстар син Сејџ, падна во тишина.

Сејџ беше прво дете на Силвестер и сопруга на Саша Чак. Почина на 36-годишна возраст, на 13 јули 2012 година, во неговиот стан во Лос Анџелес од срцев удар предизвикан од атеросклероза.

фото:профимедиа

Смртта на неговиотт син го собори храбриот Роки. Тој бараше осаменост и приватност.

Силвестер Сталоне тогаш рече: „Ниту една болка не е поголема од тоа кога родител ќе изгуби дете. Затоа ги замолувам луѓето да покажат почит кон сеќавањето на мојот талентиран син и да сочувствуваат со љубовта на неговата мајка Саша. Оваа болна загуба ќе остане со нас до крајот на животот. Сејџ беше нашиот првороден син и центарот на нашиот универзум, и јас смирено ве замолувам да не ја нарушите душата и сеќавањето на мојот син “.

По разводот на Силвестер и Саша Чак, се случи тежок период помеѓу таткото и синот. После неколку години, тие ги „закопаа секирите“ и дури почнаа да прават филмови заедно и да даваат интервјуа.

И покрај неговите здравствени проблеми, никој не можеше да замисли дека вакво нешто ќе се случи со овој млад човек.
Смртта на неговиот син силно го погоди Сталоне. Тој се повлече да се бори против неговата болка во тишина.
Во август 2012 година, актерот изјави:

фото:профимедиа

“Тоа е многу тешко. Ова е ужасна ситуација, но тоа е, таков е реалениот живот – времето ви помага да се борите и да се обидете да го преживеете она што се случува. Многу е важно да најдете сила да се кренете и да се обидете да живеете. Инаку, може да ве влече во злобен круг “.

На доделувањето на наградите „Златен глобус“, новинарите го прашаа Силвестер како загубата на неговиот син влијае врз неговата работа, а актерот одговори:

“Се чини дека ми е многу помош во овие ситуации ако направите нешто. Во случајот на мојот син, сакав да му оддадам почит на него и се чини дека направив.”

Останати вести од Радио Милева