Радио Милева

Саша Поповиќ ги откри новите правила во „Ѕвездите на Гранд“ – публика нема да има!

Саша Поповиќ ги откри новите правила во „Ѕвездите на Гранд“ – публика нема да има!
фото:ѕвездите на гранд/инсатграм

Саша Поповиќ се враќа во студиото за снимање „Ѕвездите на Гранд“ заедно со натпреварувачите и членовите на жирито на 25 мај, но со одредени измени.

„Ќе биде стариот систем во ново опкружување. Сè уште нема публика и секој член на жирито ќе има своја преграда од плексиглас и така ќе биде заштитен секој од нив. Исто така вративме неколку кандидати кои заслужуваат повторно да се натпреваруваат, затоа што сега немаме финале во јуни, ќе биде преместено во следната година “, објасни Саша и додаде дека најпрво ќе бидат снимени кандидатите од Србија:

“Се уште не е познато какви мерки ќе преземат околните земји, така што е најбезбедно за снимањето сега да го направиме со конкурентите од Србија. Последната емисија ќе заврши на крајот на јуни и тогаш ќе направиме уште пет емисии со кандидати од поранешна Југославија”.

На кандидатите кои се натпреваруваа во сезоната 2019/2020 на есен ќе им се приклучат и нови пејачи.

фото:саша поповиќ/ѕвездите на гранд/инсатграм

“Ние ќе направиме „онлајн“ аудиции. Вклучиме одреден број на учесници со овие кандидати, брзо ќе направиме три рунди со нив и во есен и ќе им се придружиме на старите кандидати. Секоја година започнуваме со 400 до 500 учесници, а оваа година ќе биде поинаква. Значи, овие 120 што останаа и ќе додадеме други. Жал ми е што ја завршив сезоната толку брзо затоа што останатите се феноменални кандидати. Јас ги познавам кандидатите во секој град, ги знам сите нив. Повеќе од 100 илјади кандидати поминаа пред мене. Во моментов во „Ѕвездите на Гранд“ се наоѓаат едни од најдобрите, затоа го продолживме натпреварот, и иако нема публика и жирито има бариери меѓу нив, сигурно е дека шоуто ќе продолжи „Една мала искра е доволна за нас и тогаш сè ќе гори, плексиглас не ќе спречи да правиме шоу“, рече Саша.

Саша Поповиќ посочува дека сегашната состојба поради пандемијата најмногу ги погоди музичарите, чија работа е сè уште во прашање заради забраната за собирање поголем број луѓе.

Останати вести од Радио Милева