Радио Милева
подобро пијана, отколку „наклукана“...

Рада Манојловиќ призна дека со алкохол се лечела од зависност од лекови за спиење (ФОТО)

Рада Манојловиќ призна дека со алкохол се лечела од зависност од лекови за спиење (ФОТО)

Рада Манојловиќ е пејачка која со години е позната по добрите настапи, аво последно време и по врската со колегата Харис Берковиќ. Таа реши отворено да проговори, искрено и без влакна на јазикот за некои лични проблеми и со тоа ќе им биде  најдобар сојузник на другите во решавањето на истите.

Не дојдов до антидепресиви, но мислам дека не им е лесно на оние кои мораат да земаат лекови.Порано земав таблети за спиење. Ги користев самостојно затоа што имав проблем со спиењето.

Од нив се откажав тешко… многу беше тешко и напорно. Ми требаше многу време да престанам да зависам од нив, што еднаш си реков: Подобро да се опијанам и да заспијам. И  тоа јас, која не пие алкохол. Но, сфатив дека е подобро и тоа отколку да се навикнеш на некој вид на дрога. Знаев дека се создаваат некои хемиски процеси на кои се навикнуваш и стануваш зависен. И што би се правел сама на себе проблем без проблем.

Останати вести од Радио Милева