Радио Милева

Рада Манојловиќ е циција: „Кога не знаеш да се однесуваш, сега штеди, трпи и молчи“!

Рада Манојловиќ е циција: „Кога не знаеш  да се однесуваш, сега штеди, трпи и молчи“!

„Имам фази кога буквално губам компас со реалниот живот и фрлам пари на разни бесмислици. Потоа, за да се казнам себеси и да се повикам на здрав ум,  си поставувам граници. Тогаш јас  точам гориво на бензинска пумпа за илјадарка, две … Се тестирам себеси затоа што сакам да видам како изгледа кога треба да се внимава на сè“ – ја започнува својата приказна околу трошењето на парите Рада и продолжува:

„Имам припејд сметка. Ставам кредит за мобилниот на трафика! Велам: “Добар ден, Ве молам, ставете ми на тој број толку пари”, и готово!

Претходно, луѓето ме погледнауваа  чудно, но се навикнаа на тоа. Бидејќи не знам како да се контролирам, тогаш си правам сопствени ограничувања и велам: “Е, Радмила, Радмила… Кога не знаеш како да се однесуваш, сега штеди, трпи и молчи”!

Останати вести од Радио Милева