Радио Милева

Проблематичниот син на Снежана Ѓуришиќ го промени животот од корен, еве со што се занимава денес

Проблематичниот син на Снежана Ѓуришиќ го промени животот од корен, еве со што се занимава денес
фото: Марина Лопачиќ/дамир дервишагиќ

Откако имаше проблеми со законот, синот на Снежана Ѓуришиќ започна нов живот.

Синот на фолк пејачката Снежана Ѓуришиќ, Марко Гроздановиќ кој со години и задаваше проблеми на пејачката го промени животот од корен.

Сопственикот на еден локал го научил Марко на нов занает, а Снежана е горда на својот син.

фото: Марина Лопачиќ

Имено, тој меси леб и се разбира околу работа на скара и пекраскиот занает.

„Секој човек греши, па така и јас. Меѓутоа, фала му на Бога имам пријатели кои ми помогнаа да се вратам на вистинскиот пат. Јас не срамам од работата. Чесно заработувам за живот и семејството. Иако многу грешев мајка ми секогаш беше покрај мене. И сега ме советува, поддржува, на неа најмногу и должам. Грешките се тука да се исправат и се надевам дека нема повеќе да бидам во ситуација во која бев. Важно е да идам по прав пат. Животот е еден, нема реприза, јас научив многу со своите грешки и одам напред“, вели Марко за курир.рс

Потсетуваме, во текот на вонредната состојба Марко секојдневно и носеше храна на Лепа Лукиќ.

Останати вести од Радио Милева