Радио Милева
мајчино млеко

Природно си е природно: Дали е до храната или до амбалажата? (ФОТО)

Природно си е природно: Дали е до храната или до амбалажата? (ФОТО)

Она што мајката природа го создала, никој не може да го замени. Тоа е барем евидентно. Како што е евидентно дека разните алтернативи за оригиналот, се само бледи копии, така и замената за природните работи, се само замени, ама кога ќе ги пробаш, јасно е дека не е тоа – тоа!

Така и малиов… Мајка му му подготвила шишенце со вештачко млеко во прав, па се обидела да го нахрани на цуцла во автобус, ама… Детето си знае дека не е тоа – тоа! Ама затоа кај тетката на седиштето зад него… и тоа како, тоа е тоа!

И заради квалитетот на храната, и заради… амбалажата! Зашто, природно, си е природно!

 

Останати вести од Радио Милева