Радио Милева

Познати личности на кои Инстаграм не им донесе само следбеници туку и илјадници евра!

Познати личности на кои Инстаграм не им донесе само следбеници туку и илјадници евра!
фото:профимедиа/рассрбија

Познатите личности на социјалната мрежа Инстаграм ги следат толку многу луѓе, што можат да ги наплатат своите постови. Додека инфлуенсерите практично заработуваат за живеење од своите објавуви, вакво нешто може да биде сериозен додаток на веќе постојната заработка за актерите и пејачите – имено, нечие кликнување им носи до 3.000 евра.

Една од нив е Сека Алексиќ, која рекламира производи на својот профил на Инстаграм, а како што се наведува во српските медиуми- скапо наплаќа за реклами. Една објава во форма на оглас на профил што има повеќе од 50 000 следбеници чини минимум 300 евра, а на оној што има повеќе од 100 000 следбеници, огласот чини околу 900 евра, покажуваат. Доколку рекламата се појави на профил со повеќе од 500.000 следбеници, таа чини до 3.000 евра. Затоа, оние што објавуваат реклами на профил со повеќе од еден милион следбеници, можат да земат и до 6.000 евра, а оваа пејачка е меѓу нив.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by SEKA ALEKSIĆ (@seka_aleksic) on

Со оглед на тоа што Анастасија Ражнатовиќ неодамна може да се пофали декаја следат милион луѓе на Инстаграм, таа исто така заработува пари од реклами, може да земе колку Алексиќ само за еден пост.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by 🔱 A N A S T A S I J A 🔱 (@raznatovicanastasija) on

Нина Радуловиќ, како и Сека, често рекламира разни производи на својот профил на Инстаграм. Бидејќи ја следат околу 160.000 луѓе, таа може да заработи околу 900 евра за еден пост.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Nina Radulovic (@nina_radulovic_official) on

Ружа Рупиќ може да се пофали дека е проследена од 300.000 корисници на Инстаграм, што значи дека може да земе од 300 до 1.000 евра по реклама.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ruza Rupic (@ruza_rupic) on

Зорана Јовановиќ веќе не мора да биде блогерка! Таа може да заработи повеќе од 3.000 евра по објава од рекламата на нејзиниот Инстаграм профил, каде ја следат близу 900.000 луѓе.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Zorana Jovanovic (@zorannah) on

Останати вести од Радио Милева