Радио Милева

Поранешната сопруга на Жика Јакшиќ емотивно се отвори за љубовта и мажачка по разводот

Поранешната сопруга на Жика Јакшиќ емотивно се отвори за љубовта и мажачка по разводот
фото:дамир дервишагиќ/курир.рс

Дајана Пауновиќ по разводот не ја изгуби вербата во љубовта, а како што вели, документот не гарантира ништо.
Водителката призна дека не знае дали ќе се премажи.

“Ако ме прашате дали би се премажила, не знам, бидејќи не мислам дека хартијата гарантира нешто, може да се сакате до крајот на животот и без потпис на хартија. Ако ме прашате дали разликата во возраста помеѓу маж и жена е пречка, ќе кажам – не. Љубовта не знае за години, љубовта нема правила. Не е докажана идеална старосна граница . Сето е индивидуално, нема математичка формула “, рече таа.

фото:дајана пауновиќ/инстаграм

“Секоја врска има свои предизвици и пречки. Ако имаше формула за идеална љубов, луѓето не би се разведувале. Денес, разликата во возраста не е табу тема. Имаме многу примери во нашата земја, но и во светот, каде паровите со голема разлика во возраста функционираат. Трамп е 24 години постар од неговата сопруга Меланија, првата дама на Франција, Бриџит Макрон е четвртина век постара од нејзиниот сопруг. Животните моменти ќе ја зајакнат врската и ќе ја направат подобра. Ако не, треба да се обидете да ги задржите убавите спомени како и моментите на некој кој ви значи во вашиот живот. Најважно од сè е луѓето да бидат слични и да имаат исти вредносни системи, важно е да бидат од слична природа и темперамент “, заклучи Дајана која беше во брак во водителот на „Никогаш не е доцна“, Жика Јакшиќ.

Останати вести од Радио Милева