Радио Милева

Помина една година од смртта на Дивна Карлеуша, а Јелена го прекри гробот со цвеќе (фото)

Помина една година од смртта на Дивна Карлеуша, а Јелена го прекри гробот со цвеќе (фото)
фото:јелена карлеуша/инстаграм

Вчера, на 3 март, наврши една година откако почина водителка и новинарка Дивна Карлеуша. Таа е мајка на популарната пејачка Јелена Карлеуша, а двете долго време ја чувале тајната дека Дивна се бореше против опаката болест.

„Мојот ангел“, напиша Јелена, опишувајќи ја трогателната фотографија.

Дивна во 2016 година беше примена во болница поради проблеми со дишењето и белите дробови. Таа се јавила кај докторот кога почнала да кашла крв.

Оттогаш се вршеа испитувања и нејзината борба започна. Најголемата поддршка и ја даде нејзината ќерка Јелена Карлеуша за време на тешката борба.

Ниту Дивна, ниту Јелена не сакаа да зборуваат за болеста на Дивна, така што јавноста дозна за нејзината битка со ракот дури по нејзината смрт. Јелена честопати посочуваше дека сè што постигнала е благодарение на нејзината мајка.

Дивна е родена во 1958 година во Словенија, а останува запаметена како поранешен новинар во Радио Белград.

Дури и денес, Јелена тешко го продолжува животот без нејзината мајка, а на вчерашниот ден целиот гроб го прекри со цвеќе.

Останати вести од Радио Милева