Радио Милева
повик за разум

По соораќајката на Дарко Лазиќ, Снежана Ѓуришиќ со апел: „Не возете пијани, јас знам низ што се поминавме кога син ми „си ја уби“ девојката!

По соораќајката на Дарко Лазиќ, Снежана Ѓуришиќ со апел: „Не возете пијани, јас знам низ што се поминавме кога син ми „си ја уби“ девојката!

По страшната сообраќајна несреќа во која Дарко Лазиќ едвај остана жив, но ќе има тешки последици по здравјето, се огласија многу познати личности, меѓу кои и фолк пејачката од повозрасната генерација, Снежана Ѓуришиќ.

„Железната лејди“ во жирито на Гранд, како што ја нарекуваат упати апел до сите млади луѓе кога ќе решат да посегнат по алкохолот да не седнуваат зад воланот.

„Она што му се случи на Дарко е страшно. Тој е добро и талентирано момче, одличен пејач, но… Јас секојдневно се интересирам и ја следам неговата здравствена состојба.

Но, исто така најдобро знам низ што се минува и тој и неговото семејство, зашто во семејството имавме една талва страшна трагедија.  Имено, нејзиниот син Марко Гвозденовиќ во 2001 година предизвика сообраќајна несреча во алкохолизирана состиојбам, во која загина неговата тогашна девојка.