Радио Милева
„Тоа се случува постојано“

„Пет глумици ми кажале – една ноќ ги отвора сите врати“: Ѓорѓе Давид шокираше со новата изјава (видео)

„Пет глумици ми кажале – една ноќ ги отвора сите врати“: Ѓорѓе Давид шокираше со новата изјава (видео)
фото:принтскрин/мондо.рс

Членот на жирито на популарниот музички натпревар на „Ѕвездите на Гранд“, Ѓорѓе Давид, припаѓаше на првата генерација студенти кои беа водени во актерството од Мирослав Мика Алексиќ.

Иако лошите практики на традиционалното школување, во кои понижувањето и навредите поврзани со личноста беа вообичаени, беа заменети со многу посовремени методи. Ѓорѓе вели дека на огромното мнозинство на одлични актери не им пречеле „методите на Мика“.

Дури и денес, Давид не крие дека Мика за него бил вистински татковска фирура и дека многу работи во неговата личност биле засновани на воспитанието што го добил на часовите на Мика.

Сепак, сето тоа паѓа во вода, по сведочењето на актерката Милена Радуловиќ, и веднаш по неа и Ива Илинчиќ, кои јавно го искажаа ужасот низ кој поминале во училиштето за глума на Мирослав Алексиќ. Ѓорѓе Дејвид сега ги шокираше сите пред камера кога истакна дека во светот на актерството, сосема е познат фактот дека улогите доаѓаат „преку креветот“.

„Сега можам да набројам најмалку пет актерки од моето опкружување кои со име и презиме рекоа дали станува збор за спонзор, режисер, директор на фотографија, продуцент, уредник, кој отворено вели – една вечер со мене и ќе ги отворите сите врати. Тоа беше исто така кога имав 18 години, во актерската дејност тоа е нешто што се случува постојано “, отворено рече Ѓорѓе Давид.

Останати вести од Радио Милева