Радио Милева

Ова малечко девојче е Хилал од познатата турска серија, погледнете колку се промени по снимањето на „Далеку од дома“ (фото)

Ова малечко девојче е Хилал од познатата турска серија, погледнете колку се промени по снимањето на „Далеку од дома“ (фото)
фото:инсатграм

Мирај Данес е вистинското име на младата 19 годишка актерка која ја препознавате по името Хилал во серијата „Vatanim Sensin“.

Воената драма е е првата серија во која игра оваа талентирана актерка која токму за оваа улога доби награда „Golden Butterfly Award“.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miray Daner (@miraydaner) on


Нејзината прва улога е на само седум годишна возраст, а досега во својата актерска биографија има уште неколку филмски остварувања.

Таа учеше средно музичко, но за високо образование избира актерска Академија. Интересно е тоа што нејзината баба во вистинскиот живот, како и во актуелната серија мигрирала од Грција во Турција за време на војната.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miray Daner (@miraydaner) on


Во породолжение погледнете како приватно изгледа Хилал или Мирај и колку се промени по снимањето на серијата.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miray Daner (@miraydaner) on

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miray Daner (@miraydaner) on