Радио Милева
животна пресвртница

Откако љубовникот и пукаше в глава па си пресуди себе си, актерката Ивана Панзаловиќ по преживеаниот хорор се враќа во театарот (ФОТО)

Откако љубовникот и пукаше в глава па си пресуди себе си, актерката Ивана Панзаловиќ по преживеаниот хорор се враќа во театарот (ФОТО)

Ивана Панзаловиќ, актерката која нејзиниот љубовник, угледен српски хирург се обиде да ја убие пред неколку години, а потоа изврши самоубиство, денес живее среќно. Таа ја преживеа трагедијата и конечно доби голема улога во театарот.

„Мачка на вжештениот лимен покрив“ е приказна за животните пресвртници и болните стапици на љубовта, а нешто слично доживеа и Ивана Панзаловиќ, која публиката по улогата на професорката во хумористичниот ТВ серијал „Курсаџии“,  конечно ќе може да ја види во сериозна драмска улога.

Белградскиот драмски театар, како последна премиера на сезоната, на 14 јуни ќе ја изведе претставата на  Тенеси Вилијамс, „Мачка на вжештениот лимен покрив“, на македонската режисерка Наташа Поплавска, во која Ивана игра една од улогите.

Останати вести од Радио Милева