Радио Милева
21 година од смртта на аркан

Одбележан поменот на Аркан: Цеца заедно со Анастасија и Вељко се појави на гробишта

Одбележан поменот на Аркан: Цеца заедно со Анастасија и Вељко се појави на гробишта
фото: Ненад Вујнавоиќ/ало.рс

Цеца Ражнатовиќ заедно со синот Вељко, ќерката Анастасија и сестрата Лидија се појави на гробишта каде што беше одбележен помен за Жељко Ражнатовиќ Аркан.

Денес, на 15 јануари 2021 се одбележуваат 15 години од убиството на Аркан.

Пред доаѓањето Цеца ги поздравила новинарските екипи, а по одржаниот помен им се заблагодарила на сите.

фото: Ненад Вујнавоиќ/ало.рс

Цеца заедно со Вељко и Анастасија приложија цвеќе на споменикот на командантот на српската доброволна гарда, а потоа со поп беше одржан и помен.

фото: Ненад Вујнавоиќ/ало.рс

Она што речиси сите го забележаа беше плетената кошница која семејството и минатата година ја носеше, а во неа имаше пченица, вино и свеќи.

фото: ата имагес

Жељко Ражнатовиќ е убиен на 48 години на 15.01.2000 година пред тогашниот хотел „Интерконтинентал“ на Нов Белград/

Тој беше политичар,

Останати вести од Радио Милева