Радио Милева
спакувај ме во кеса...

Нема да верувате што е новиот женски предизвик на социјалните мрежи: Хартијата, навистина трпи се’… (ФОТО)

Нема да верувате што е новиот женски предизвик на социјалните мрежи: Хартијата, навистина трпи се’… (ФОТО)

Во карантинот, очигледно најзодевно им е сепак на жените. Тоа го потврдува и најновиот предизвик, што е уште пошокантен од оној со перниците.

Имено, после перници и ќебиња, жените излегоа со идеја да се сликаат во „фустани“ изработени од хартиени кеси.


Идејата е иста како и минатиот пат, дамите „да се облечат“ или барем делумно да го покријат телото со она што го имаат по дома. А, хартиени или пластични кеси, има најмногу.
Кесите се од многу благодарен материјал бидејќи од нив е лесно да се направи каков и да било кус или долг фустан, со спојување на две или повеќе кеси.

Постојат различни идеи, па некои припаднички на понежниот пол ги користат рачките како ленти, додека некои само ги завиткале хартиените кеси околу себе. Зашто, хартијата навистина трпи се’ !

Реакциите се многу различни, од оние инспиративнини, до целосно разочарувачки, но како што се очекуваше, мажите го „поплочуваат патот“ со комплименти… какви тие и да се!

Останати вести од Радио Милева