Радио Милева
„Колку се променила“

Некогаш беше Мис на Југославија, се занимаваше со пеење, доживеа страшна семејна трагедија, а денес изгледа непрепознатливо

Некогаш беше Мис на Југославија, се занимаваше со пеење, доживеа страшна семејна трагедија, а денес изгледа непрепознатливо
фото: принтксрин

Пејачката Андријана Дабетиќ Анчи беше позната во текот на 90тите, а нејзината музичка кариера започна во 1992 година.

Меѓутоа, последните неколку години не е актуелна во медиумите.

Aнчи беше позната како и Мис на Југославија во 1994 година. Сними шест албуми, а потоа се повлече од музичката сцена.

фото: принтксрин

Никогаш не сакаше да зборува кој е татко на нејзиниот син Марко, а кога и се случи семејна трагедија, јавно зборуваше за неа.

„Таткото на Марко почина во сообраќајна несреќа. Тоа беше ужасен период кој не можев да го користам за да се појавувам во весниците и за тоа на никој не зборував. Сигурна сум дека таквите случувања ќе беа искористени да пишува многу за мене, а на мене не ми требаше таков вид на експонирање. Ми беше многу тешко, еден месец не излегував од дома, а потоа потполно се посветив на синот бидејќи не можев ништо да променам. Многу ми е жал за Марко што остана без татко бидејќи ќе има периоди кога ќе му биде потребен. Но, животот оди понатаму“, изјави Анчи во една прилика за „Свет“.

фото: принтксрин

Анчи сега се појави во „Гранд магазин“, а на социјалните мрежи може да се забелажат следните коментари: „Не ја препознав“; „Колку се променила“, „друга личност“.

Останати вести од Радио Милева