Радио Милева
помош или хир?

Неда Украден и Љуба Аличиќ се спречкаа: Пејачката побара пари од државата, колегата ја осуди дека е лакома и ненаситна, иако е „полна е како брод“

Неда Украден и Љуба Аличиќ се спречкаа: Пејачката побара пари од државата, колегата ја осуди дека е лакома и ненаситна, иако е „полна е како брод“

Неда Украден апелираше до државните органи, финансиски да им помогнат на пејачите кои не работат поради епидемијата на коронавирусот и немаат приходи, како дел од помошта за компаниите, стопснствениците, бизнисмените…

Поради ова свое барање, пејачката се најде на мета и осуда од некои свои колеги, а најгласен од сите беше фолкерот Љуба Аличиќ кој јавно  ја осуди.
Имено, во емисијата „Премиера – специјал викенд“, Љуба не ги криеше своето изненадување и шокираност од изјавата на Неда.

Како не и е срам да бида толку лакома и ненаситна? Со што ќе и помогне некој неа, кога таа е полна како брод?Таа е голема sвезда, дали знаете колку годецении трае?“- ќе рече Љуба во споменатата емисија.