Радио Милева

„Не верувам дека ќе бидам подобро“: Дарко Лазиќ очаен поради десното колено

„Не верувам дека ќе бидам подобро“: Дарко Лазиќ очаен поради десното колено
фото: Никола томиќ

Дарко Лазиќ на 23 октомври доживеа тешка сообраќајна несреќа кога слета од патот Суботиште – Брестач.

Докторите во болницата во Земун се бореа за животот на Дарко. Докторите успеа да ги соочуваат бубрезите, белите дробови, слезината која му е извадена за внатрешно крварње, но Лазиќ и понатаму има проблем со еден дел од телото.

Станува збор за десното стапало на кое не му се вратила функцијата.

„Сите велат дека ќе биде подобро, но јас не верувам.  Чувстувам дека нема движњеа и тоа ме плаши. Но, што е тоа. Не можам да се убијам“ вели Дарко за „Ало“.

Сепак, Дарко не може да го движи десното колено иако докторите ги пробале сите на методи.

Останати вести од Радио Милева