Радио Милева

Не и дозволувала да биде пејачка: Ова е мајката на Сека Алексиќ (фото)

Не и дозволувала да биде пејачка: Ова е мајката на Сека Алексиќ (фото)
фото:секаалексиќ/инсатграм

Сека Алексиќ денес може да се пофали со успешна кариера, но никогаш не криела колку имала тешко детество. Голема поддршка имала од мајка си Ибрима, која сама ги израснала Сека и нејзиниот брат.

Иако почнала да се занимава со пеење за да обезбеди пари за семејството, мајката на сега била против тоа да биде пејачка.

За да и удоволи, свесна на тешките денови кои ги поминала, ја советувала дека мора да има занает. Сека на наговор на мајка си завршила за женски фризер, па оттаму потекнува нејзината љубов кон модата и стилизирањето на косата.

И денес Сека со гордост зборува колку мајка и била пожртвуванаи се трудела нејзините деца да не се издвојуваат.

Поради животот кој го водела и кој не го заборава, Сека безрезервно им помага на луѓето, па со мајка и постојано прават акции со кои им помагаат на многубројни установи и поеднинци.

Останати вести од Радио Милева