Радио Милева

На велосипед со повод: Ирена Спировска е ултара згодна во петтата деценија од животот (фото)

На велосипед со повод: Ирена Спировска е ултара згодна во петтата деценија од животот (фото)
фото:ирена спировска/инсатграм

Здравствени придобивки од возење велосипед има многу. Велосипедот може да ви помогне да согорите 600 калории на час, а вашиот метаболизам ќе биде активен дури и неколку часа потоа. Интересно е што кога возите велосипед, не приметувате дека воопшто вежбате.

Ова и тоа како и е добро познато на ТВ водителката Ирена Спировска, за која не треба да има повод да се качи на велоспед и да се рекреира и спортува.

фото:ирена спировска/инстаграм

Но, овој пат, вчера по повод Светскиот ден на велосипедот, Ирена ја облече својата спортска опрема и со велосипедот се упати во природа.

Тесната облека која ја носеше дополнително го нагласи нејзиното згодно тело, кое не сака да даде знаци дека е во петтата деценија од животот.

фото:ирена спировска/инстаграм

Но Ирена, посетата во салони за разубавување или естетски корекции, најчесто ја менува за посета во природа и спортување, а резултатите од коригирањето на природата и здравиот начин на живот кај Ирена се видливи.

Таа често го полни својот профил на социјалните мрежи со фотографии во природа, а за најголемиот дел добива само пофалби, меѓу последните такви беше оној дека е „најспортски активното ТВ лице во Македонија“.

Останати вести од Радио Милева