Радио Милева

На Дарко Лазиќ му прекипе од прозивките на Ѓорѓе Давид, па „удри“ жестоко по него!

На Дарко Лазиќ му прекипе од прозивките на Ѓорѓе Давид, па „удри“ жестоко по него!
фото:дарко лазиќ/инстаграм

Рок-пејачот и член на жирито на „Ѕвездите на Гранд“, Ѓорге Дејвид, повеќе пати го прозива во јавноста пејачот Дарко Лазиќ.

Ѓорѓе, меѓу другото, рече дека Дарко не дал добар пример за младите кои ја следат неговата работа, а фолкерот сега одговори жестоко.

– Аца Лукас е, на пример, брат ми, а потоа колега и пријател и нема грешка со него – започна Дарко.

-Но, затоа слушам приказни од други дека сум најлош. Сите ми покажуваат прст, и никој од тие луѓе не помина дури 15 минути во моето друштво за да може навистина да ме суди. На пример, Ѓорѓе Дејвид постојано се држи до моето име. Јас сум змеј што го наполнив со секого и сè, децата не мора да ме гледаат … Не велам дека не сум грешел, но не ја разбирам неговата потреба да ме плука. На крајот на краиштата, кој е тој? Дали е тоа Ѓорѓе или Давид? Дупликат личност? Каде пее? Не знам ниту една негова песна, но сигурен сум дека сите знаат една од моите, ако не и повеќе – изјави Дарко за „Свет“, а потоа се осврна на изгледот на пејачот.

фото:ѓорѓе давид/инстаграм

-Би им рекол на младите кои ме гледаат да го погледнат во секој случај. Не е добро да имате хитови, полн „Сава центар“, да си дозволите на вашето семејство и на себе си удобен живот. Некои деца, особено мажите, носат здолништа и лакираат нокти, ова е вистински пример. Тој ги имаше своите пет минути на телевизија, па затоа не ме испушта … Како да не ми се другите? Луѓето работат, изведуваат, ги ја гледаат својата работа – заврши Лазиќ.

Останати вести од Радио Милева