Радио Милева
чудесна 43-тројка...

Македонската фолкерка како во песната на Цеца, ја дочека „43-ката“: „Јас сум тука најдобро да изгледам и кога најлошо се чувствувам“! (ФОТО)

Македонската фолкерка како во песната на Цеца, ја дочека „43-ката“: „Јас сум тука најдобро да изгледам и кога најлошо се чувствувам“! (ФОТО)

Македонската фолкерката Тања Јовановска Трајкова е една од мноштвото естрадни уметници на кои веќе една година кариерата им е „во лер“, а егзистенцијата од музиката сведена на нула… денари!

Сепак, атрактивната кумановка беше меѓу првите што се осмелија да се преквалификуваат, па Тања и се попсвети на професијата за која своевремено факултетски се едуцирала – психологијата, кога веќе музиката по сила на нештата мораше да ја стави „во мирување на неодредено време“. Така фолкерката „стенд бај“  започна нов работен ангажман во центарот за психолошко советување во Куманово – „Психоверзум“.

Како и оди откако ја „активираше“ дипломата, па од естрадната сцена се пресели во психолошко советувалиште не дознавме, а веројатно и нема, зашто во нејзината нова професија достигнувањата не се за во јавност, а дискрецијата е секогаш загарантирана! Какви се времињата, веројатно се’ повеќе загарантирана ќе и биде и  „клинтелата“ ако нешто наскоро не почне да се менува!

Убавата и згодна пејачка, пардон, психологот, покрај паралелната кариера е и посветена сопруга и мајка, чија ќерка веќе тргна по нејзиниот „музички пат“.

А животниот пат на фолкерката полека ги реди годините како нишка од бисери, па иако на дамите не им се бројат годините, Тања самата јавно ја обзнани и бројката и денот што го чекаме цела година – својот роденден.

Имено таа на социјалните мрежи, поточно на својот Фејсбук  профил сподели колаж од сопствени и семејни фотографии „закитени“ со бројката на годините и статус кој во многу што потсетува на стиховите од познатиот хит на Цеца: „Јас сум тука најдобро да изгледам и кога најлошо се чувствувам“!  Можеби парафразирано, но во суштина нејзината порака во роденденското обраќање звучи некако така:


„Ви благодарам на прекрасните роденденски честитки и благодарна сум што ве имам за мои пријатели. А јас овој роденден го започнувам со една мудра мисла:

Се спротивставувам на тешките моменти, се насмевнувам и кога сум тажна. Лесно е да се откажам од сè, но тешко е да победам. Велат животот е игра, во која некој мора да победи! А јас победувам 42 години и велам ДОБРЕДОЈДЕ на 43ката“ – напиша оптимистички фолкерката поскаувајќи и добредојде на 43 -ката.

А, роденденски честитки и пораки полни со убави желби – еден рој. Од најблиските, семејството и пријател(к)ите, до колегите…

Епа, нека и се множат годините, среќата и успесите. И личните и семејните на секое поле! Здравје најмногу, се разбира!

Останати вести од Радио Милева