Радио Милева

Мајкл Даглас со сопругата, синот и 101-годишниот татко Кирк на примањето на ѕвезда во Холивуд

Мајкл Даглас со сопругата, синот и 101-годишниот татко Кирк на примањето на ѕвезда во Холивуд

По речиси 50 години работење во филмската индустрија, Мајкл Даглас доби своја ѕвезда на холивудската Патека на славните.

На свечениот настан, 74-годишниот актер беше придружуван од младоликата сопруга Кетрин Зета-Џонс, синот Камерон, 101-годишниот татко Кирк Даглас и пријатели.

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

„Ова е огромна чест. Сакам да уживам во ова со мојата сопруга и синот“ – рече тој.

На црвениот тепих, Мајкл позираше со своето семејство.

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

На настанот присуствуваше и Џејн Фонда.

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

За време на својата актерка кариера, Даглас имаше можност да биде дел и од „стариот Холивуд“ и од „новиот Холивуд“. Вo негови раце досега имаат завршено два Оскари, еден за неговата улога во „Wall Street“, а друг како продуцент на филмот „One Flew Over the Cuckoo’s Nest“. Негови најзапаметени улоги се и во филмовите „Fatal Attraction“, „Basic Instinct“, „The American President“, „The Game“, „Romancing the Stone“ и „The Jewel of the Nile“.

Славниот актер ја доби 2.648-та ѕвезда, која се наоѓа во близина на ѕвездата на неговиот легендарен татко Кирк Даглас.

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Мајкл Даглас

Останати вести од Радио Милева