Радио Милева
мајчински инстинкт

Мајката на настраданата водителка на ТВ Пинк како да го претчувствувала пеколот: Ќе се наежите од нејзината потресна порака објавена ден пред страшната сообраќајка (ФОТО)

Мајката на настраданата водителка на ТВ Пинк како да го претчувствувала пеколот: Ќе се наежите од нејзината потресна порака објавена ден пред страшната сообраќајка (ФОТО)

Водителката на утринскат програма на ТВ Пинк,  Деа Ѓурѓевиќ, како што е веќе познато, завчера,  четврток, 7 февруари, доживеа тешка сообраќајна несреќа на Дедиње во раните утрински часови,  во која претрпе сериозно оштетување на раката, која автобус на ГСП и ја откина, откако налета на неа и ја удри.

Следеше повеќечасовна операција која Деа многу храбро ја поднеla. Тим од лекари на ВМА  предводен од микрохирургот проф. д-р. Mарко Бумбаширевиќ сепак успеа да и ја врати, пришие и спаси раката.

Нена, мајката на водителката ден пред страшната сообраќајна несреќа, како да го претчувствувала пеколот што следи. Таа објавила загрижувачка порака за социјалната мрежа  Фејсбук. Дека женскиот инстинкт речиси никогаш не лаже, особено не мајчинскиот – ова е најдобар доказ. Имено, по безброј ведри објави на мама Нена, оваа изгледала како да претпоставува што ќе се случи.

„Стравот за своето дете е поголем од страв за сопствениот живот… И не е важно колку години има твоето дете“ – пишува на објавената фотографија на г-ѓа Нена, мајката на водителката Деа Ѓурѓевиќ.

Водителката  никогаш не криела дека нејзината мајка и е најголема поддршка и животна потпора. Заедно двета  се појавуваат во јавноста, одат на концерти,  на настани, објавуваат заеднички фотографии, а и често летуваат заедно.

Токму затоа Нена ја минала цела ноќ крај својата Деа, иако надвор од шок од собата, бидејќи посетите се’ уште се забранети. Со неа ноќта во ВМА ја поминал и Младен Мијатовиќ, колегата од ТВ Пинк и момче на настраданата водителка Деа Ѓурѓевиќ.