Радио Милева

Луксуз вреден 50 милиони евра: Роџер Федерер се сели во оваа вила од бајките (фото)

Луксуз вреден 50 милиони евра: Роџер Федерер се сели во оваа вила од бајките (фото)
фото:инстаграм

Швајцарскиот тенисер Роџер федерер пред неколку месеци ја продаде куќата во Волерау и купи 1,6 хектари земја во Раперсвил – Џони, близу езеро во Цирих.

Цел проект ќе го чини Федерер 50 милиони евра! Се поздразбира дека покрај останатите содржини, пред куќата ќе има и тениски терен.

Секако, во меѓувреме, додека вилата од бајките не биде завршена, семејството Федерер живее во викендицата која ја поседува во Швајцарија.

фото:инсатграм

Имотот е вреден околу 35 милиони евра, исто така во близина на Цирих.