Радио Милева

Лепа Брена по 33 години раскажа една случка од снимањето на „Хајде да се волимо“, а е поврзана со актерот Никола Симиќ

Лепа Брена по 33 години раскажа една случка од снимањето на „Хајде да се волимо“, а е поврзана со актерот Никола Симиќ
фото: ИМДБ

Лепа Брена се потсети на деновите кога соработуваше со Никола Симиќ на нејзиниот филм „Хајде да се волимо“.

Меѓутоа, никој не знае дека Никола ја научил пејачката една работа која и служи по 33 години.

„Јас научив како да се одморам за 15 минути. Ми треба мир, апсолутна тишина, ги затварам очите, како да медитирам. Се околу мене е исклучено. Да нема електромагнетни зрачења. Го исклучувам мозокот, легнувам и не размислувам. Ги фрлам мислите. Прв кој ме воведе во медитација беше покојниот Никола Симиќ кога го снимавме филмот „Хајде да се волимо“ вели Брена.

„Додека сите на пауза излегуваа да пушат и да пијат, Никола Симиќ седеше во јога поза и молчеше. И кога ќе завршеше тоа, тој е смирен. Јас го прашав: „Никола, а што правиш? Тој ми одговор: „Јас медитирам“. Го прашав што, како и тој ми објасни“ вели фолк пејачката.

За потсетување, Никола почина на 9 ноември 2014 година. Тој беше театарски, телевизиски и филмски актер.

Останати вести од Радио Милева