Радио Милева
родена да биде ѕвезда

Лепа Брена открива: „Бев непланирано дете!“

Лепа Брена открива: „Бев непланирано дете!“

Лепа Брена е родена на 20 октомври 1960 година во Тузла како Фахрета Јахиќ, трето дете на медицинскиот техничар Абид и кројачката  Ифета Јахиќ. Детството го поминала во Брчко со нејзината постара сестра Факета и братот Фарук, а како што вели – бројни убави моменти и го исполниле детството.

„Јас бев трето, непланирано дете, на кое татко ми беше многу му се израдувал. Мама нè будеше, скокајќи не со мирис на појадок од кујната. Тогаш таа ќе ни кажеше кој што би требало да наоправи во куќата тој ден, но тоа не ни пречи премногу. За празниците, мајка ми и јас ќе направевме пита со мед и торта. Немаше тенџере што од кое не ги лижевме прстите. Обожавав кога тато ќе ни поделеше свилени бонбони по неговото враќање од работа“ – ќе изјави еднаш Лепа Брена.

Како што кажува, пејачката била исклучително талентирана како за музика, така и за спорт. Тренерала  кошарка во клуб во Брчко, каде нејзиниот тренер и професор по физичко образование, Влада Бајан, случајноиe го дал прекарот Брена, по кој остана запаметена.

На многу рана возраст, таа сфати дека она што сака да го работи е музиката, па својата кариера ја започна во 1981 година во едно од тогаш најпопуларните шоуа, на кое водител беше покојниот Милован Илиќ – Минимакс.

 

 

Останати вести од Радио Милева