Радио Милева

Кралицата Елизабета прекрши важно правило во палатата поради мајката на Меган Маркл

Кралицата Елизабета прекрши важно правило во палатата поради мајката на Меган Маркл
Getty Images

На претстојната кралска божиќна вечера во палатата, кралицата Елизабета II ја повика мајката на Меган МАркл, Дорија Рагланд.

Иако кралските обичаи за оваа вечера се да не присуствуваат членови кои не се дел од кралското семејство, кралицата оваа година ќе направи измена и ќе вечера во Дорија, како единствен член од семејството на Меган со кој има комуникација.

„Дејли Мирор“ пишува дека тие двете ќе мора да почитуваат бизарен обичај кој го воведе кралот Едвард VII, а се однесува на мерење пред вечерата.

Getty Images

Наводно Дорија и Меган ќе мора да се мерат на вага пред и по вечерата.

Тоа е традиција која ја почитуваат британските монарски и тоа затоа што се уверени дека нивните гости добро се најале и дека вечерата била вкусна.

Останати вести од Радио Милева