Радио Милева

Комплетно различен: Никогаш не би го препознале капетан Василиј од „Далеку од дома“ во приватноста (фото)

Комплетно различен: Никогаш не би го препознале капетан Василиј од „Далеку од дома“ во приватноста (фото)
фото:принтскрин

Во турската воена драма до неодмна играше актерот Баки Даврак во улогата на капетан Василиј чиј живиот заврши со стрелање од неговата армија поради предавство.

Капетанот Василиј или Баки во приватноста има германско потекло, а поголемиот дел од животот го минува во Германија каде имал бројни филмски улоги.

Сега,неколку години живее во Турција кадо е активно посветен на својата актерска кариера, а извесен период беше максимално посветен на серијата „Vatanim sensin“ заедно со познатата турска двојка, Бергузар Корел и Халит Ергенч.

За улогата на Василиј, 47 годишниот актер пушти брада и целосно го промени изгледот.

Инаку, покрај актерството тој се занимава и со пишување и има објавено една книга во 2007 година. Би го препознале ли Василиј во приватноста?

Останати вести од Радио Милева