Радио Милева
македонско кулирање

Како се разладуваат Македонците на пеколните жештини (ФОТО)

Како се разладуваат Македонците на пеколните жештини (ФОТО)

Пеколните жештини што ја зафатија Македонија, го прават животот на отворено неподнослив! Ако не си покрај вода или не фаќаш боја, или фаќај сенка, или бегај на ладно. Трето нема! Ама и немаат сите пари за на море и езеро, или немаат воопшто за било каков одмор, па се снаоѓа кој како знае. Они што имаат, сакаат да го овековачат престојот, за впечатокот на социјалните мрежи да им биде што посилен! Другите, да поминат што поевтино! Има и трети… Што се „за жалење“, иако имаат пари! Ама, што да правиш… Македонска суровата реалност.

Погледнете, па потоа кажете дали можеби и Вие не препознавте некој свој близок во сето ова? Или можеби самите себе си?

Еве како се разладуваат Македонците на пеколните жештини:

1.Кога скопско моме ќе отиде на туѓо мора, па „го брка аголот“ за што посекси селфи крај хотелскиот базен…

2. Македонски камионџија додека чека да му ја царинат робата на граница…

3. На луфтирање меѓу Чаир и Бутел…

4. Охридски „вентилатор“ изум: Шетање по езеро со „педалинка – глисер“…

5. Кратовски „џандар“ кога итно ќе го викнат колегите… на пиво!

6. Клима(кс)тизирано… онли у Ресен!

7. „Бесшумен соларен“ инвертер у скопска приградска населба…

8. Драчевско џакузи

Останати вести од Радио Милева