Радио Милева

Каја Остојиќ стана мајка на 19 години, а вака денес изгледа нејзината 20 годишна ќерка (фото)

Каја Остојиќ стана мајка на 19 години, а вака денес изгледа нејзината 20 годишна ќерка (фото)
фото:инстаграм

Иако можеби тогаш и се чинеше непромислено да роди дете на возраст од 19 години, пејачката Катарина Остојиќ Каја денес тоа го смета за предност.

– Важно е да бидете присутни во животот на вашето дете и да имате отворена врска со него во секое време – рече 36-годишната Каја за „Глорија“.

фото:инстаграм

– Првото нешто што ја научив мојата ќерка и првото нешто што го усвои, беше дека мора да и ’каже на мајка си сè. Николина сега е зрела девојка со која можам да зборувам за сè.

– Таа е прекрасно дете. Кога одев на родителски, се срамев од пофалбите што нејзините професори ги даваат. Бев непослушен на нејзината возраст, како тасмански ѓавол. Учав само за тоа што ме интересираа, но добро е што моите родители ме запишаа во музичко училиште, денес живеам од тоа – додаде Каја, и заклучи:

фото:инстаграм

– Јас станав мајка рано, во никој случај не е најдобрата возраст за тоа. Дури и условите во земјата не беа добри за одгледување дете. Кога раѓате дете, веќе не сте сами и вашиот живот се менува од корен, никогаш не сте целосно мирни. Добрата работа што Николина ја добив на возраст од 19 години е што таа сега е девојчето што ги остави зад себе тинејџерските грешки. Не знам дали би можела да поминам низ сето тоа повторно. Ниту јас се одрекувам таа можност. Сè што е убаво, е добредојдено во мојот живот, и ако не биде така, јас сум добара и вака,завршува Каја.

Останати вести од Радио Милева