Радио Милева
културна шлаканица

Јелена Карлеуша „ја закопа“ Дуа Липа: „Душо следниот пат стави ја вистинската карта, не е навистина тешко“ (ФОТО)

Јелена Карлеуша „ја закопа“ Дуа Липа: „Душо следниот пат стави ја вистинската карта, не е навистина тешко“ (ФОТО)

По бројните реакции и  коментари на „вадењето“ на Дуа Липа дека „само сакала нејзинта родна земја да биде прикажана на карта“, а сподели виртуелна карта од Голема Албанија српската пејачка Јелена Карлеуша и возврати на однесувањето на британската музичка ѕвезда, која има косовско потекло и нејзиното промовирање на карти на т.н „Голема Албанија“ на која има територии од Македонија, Србија, Црна Гора и Грција.

„Само сакав мојата земја да биде прикажана на картата! Види вака душо, следниот пат стави ја вистинска карта што не вклучува територии на 4 различни држави, не е тешко, навистина“, напиша српската пејачка со што со една реченица „ја закопа“  нејзината славна колешка удирајќи и „културна шлаканица“.

Останати вести од Радио Милева