Радио Милева

Јелена Ѓоковиќ откри зошто не оди на сите натпревари на Новак

Јелена Ѓоковиќ откри зошто не оди на сите натпревари на Новак
фото: Александар Димитријевиќ/рас србија

Сопругата на Новак Ѓоковиќ одлучи да проговори за тема која ретко се спомнува во јавност, а се однесува на нејзината поддршка на важните натпревари.

„Често ме прашуваат зошто не одам на сите натпревари и не ги гледам сите негови игри. Единствен одговор е целта“ вели Јелена која е директор на фондацијата „Новак Ѓоковиќ“ и додава:

„И јас имам свои цели понекогаш. Сите ние понекогаш мора да поднесеме некои жртви во текот на патот,  а се правиш кога знаеш дека тоа е добро за семејството“ вели Ѓоковиќ за „Стори“.

фото: Александар Димитријевиќ/рас србија

Таа проговори и за својот сопруг.

„Тој верува во константна работа и усовршување, не дозволува успехот да му дојде случајно“ вели Јелена.

Останати вести од Радио Милева