Радио Милева

Исповед на Халид Муслимовиќ по написите дека физички ја нападнал љубовницата и украл 400 000 долари

Исповед на Халид Муслимовиќ по написите дека физички ја нападнал љубовницата и украл 400 000 долари
фото: теелграф

Популарниот пејач Халид Муслимовиќ се најде во центарот на вниманието кога наводната Соња Башиќ со потекло од Босна и Херцеговина, го обвини  пејачот дека и украл 400 000 долари и дека физички ја нападнал.

Како што тврди Соња кога се сретнале, пејачот ја избркал Соња од својот авотмоил , а потоа физички ја нападнал.

По сите овие пишување, Халид се огласи за „Телеграф“  велејќи дека Соња ја запознал многу одамна кога доаѓала на неговите настапи.

„Јас ја познавам 20 години. Знам ја од концертите, таа е мој фан. Имам фотографија од времето кога се запознавме, таа ми ја прати“ вели пејачот и додава:

„Не можам многу да зборувам затоа што во тек е судењето и некои работи мора да се задржат додека не заврши процедурата. Сега можам да кажам дека тоа е лага, манипулација. На крајот на краишатата треба да се споредат нејзните изјави во последната година и ќе видите дека не се поклопуваат“ објаснува Халид.

фото: Принтскрин

Пејачот демантираше дека Соња му пратила 400 000 долари,но откри дека професионално соработувале.

„Знаете ли колку се тоа пари?Тоа се многу пари, тоа е нејзина измислица од непознати причини. Тоа е лага и манипулација. Точно е дека не е убаво, но што да правам“ објаснува пејачот.

„Ние правевме некој бинзис, таа  ми средуваше за некои концерти. Понекогаш ќе ми пратеше пари, вообичаено правевме баланс. Меѓутоа, тоа не е во прашање, туку нешто друго. Има малку закана“ вели Халид за „Теелграф“.

фото: Принтскрин

Соња во својата исповед истакна дека дошла во Босна да се соочи со пејачот, но дека тој физички ја нападнал.

„Таа прво не дојде да се соочи со мене. Таа е жена која се обиде со некој бизнис во Босна, тогаш беше пијана. Жената беше агресивна и пијана, така да јас немам ништо со тоа. Бев добронамерен да и помогнам во нејзиниот бизнис, таа ноќ да ја однесем таму каде што беше сместена. Но, таа бараша повеќе, а таа не ме ми одговара ниту во мојата професија,ниту во мојот живот“ вели пејачот и додава:

„Таа ако е паметна нема да брза, сама на себе си прави проблеми со Австралија. Таа спомнува големи пари, ќе мора да одговара во Австралија, бидејќи ако ги дала тие пари, како ги дала? Таа сама на себе си прави проблеми“ заклучува пејачот.

Останати вести од Радио Милева