Радио Милева
семејно насилство

„Физички ме злоставуваше“: Мајката на Кија Коцкар со потресна исповед во „Задруга 4“

„Физички ме злоставуваше“: Мајката на Кија Коцкар со потресна исповед во „Задруга 4“
фото:задруга/јутјуб/принтскрин

Мајката на Кристина Кија Коцкар, Надица Зељковиќ, се присети на моментот кога нејзиниот поранешен партнер и таткото на нејзината ќерка физички ја нападнал.

– Кија напиша во својата книга дека нејзиниот татко ве удрил? – ја праша водителот во еден момент Надица, на што таа одговори:

– Кија плачеше со мене во болницата. Тој го стори тоа, и никогаш повеќе. Ја читав книгата и никогаш нема да ја прочитам пак. Не сакам да плачам или да се сеќавам на сето ова. Сè што ни се случи, не сакам да зборувам јавно, нека зборува некој друг освен мене! Не ми се допаѓа таа мизерија во мојот живот. Јас не го преминав тоа насилство во мојот живот, вели мајката на Кија во „Задруга и додава:

фото:задруга/јутјуб/принтскрин

Не очекував дека ќе го раскаже своето детство во книга, мислев дека ќе го каже ова тука. Тој човек немаше причина физички да ме малтретира. Кија го виде тоа, беше пред ресторанот, беше лето, дојдовме од море, и јас бев удрена, а таа скокна на него, и кога го прочитав тоа, не ми се веруваше дека е во нејзината свест, се сеќава – додаде Надица низ солзи.

Останати вести од Радио Милева