Радио Милева
на почетокот од годината составил тестамен

Еве на кого Тозовац остави куќа и два стана во неговиот тестамент

Еве на кого Тозовац остави куќа и два стана во неговиот тестамент
фото: марко јовановиќ

Пејачот Предраг Живковиќ Тозовац почина на 85 години како последици од коронавирусот.

Наводно Тозовац пред еден месец го напишал својот тестамен во кој се оставил на својата сопруга Емилија.

„На почетокот на годината кажа дека е во прашање уште колку ќе живее и затоа мора да напише тестамен. Емилија се нервираше кога зборуваше такви работи. Му велеше дека рано е за тоа, Меѓутоа, тој викна адвокат и го напиша тестаментот. И кажа на сопругата и нејзината ќерка Сања дека сака на нив да им остави се што има. Бараше од нив да се грижи за недвижностите кои ги има и да не ги продаваат“ вели извор за Информер.

Кумот на пејачот потврди дека Тозовац се оставил на сопругата и нејзината ќерка.

„Мојот добри Тоза се остави на сопругата бидејќи таа секогаш беше покрај него. Многу ја сакаше и нејзината ќерка Сања, па  и неа сакаше да ја обезбеди на некој начин. Тој зад себе остави куќа на Вождовец, станот од неговата почината мајка и станот во кој живееше со Емилија“, вели кумот на Тозовац.

Познатиот пејачна почетокот на 2021 година по 40 години заеднички  живот се венчаше со сопругата Емилија Мима.

Останати вести од Радио Милева