Радио Милева

Еве кој ќе ја претставува Словенија на „Евровизија“ во 2020 година

Еве кој ќе ја претставува Словенија на „Евровизија“ во 2020 година
фото: драгана удовичиќ

Во мај оваа година заврши музичкото шоу „Еврвизија“ а победата ја однесе претставникот на Холандија.

Сенида Хајдарпашиќ Сенидах ќе ја претсавува Словенија на „Евровизија“ која ќе се одржи во Холандија.

Една од најпознатите пејачки во регионот уште многу одамна имала желба да се проба на ова музичко натпреварување.

Во 2014 година за малку да се исполни оваа желба на Сенида бидејќи на изборот го освои второто место.

Како што пренесуваат медиумите, Сенида следната година ќе добие прилика од ораганизаторите сама да ја претставува својата држава, без учество на националниот натпревар, а веќе и почнала да подготвува песна.

„Сенида многу се израдува што ќе ја претставува Словенија во Холандија. Евровизија е нејзина голема љубов. Се тоа доаѓа сега кога Сенида сака да гради интернационална кариера, па добро ќе и дојде да се претстави на публиката од Стариот балкан“  вели извор близок на пејачката.

Организаторите велат дека таа ќе исполни посебен успех бидејќи изведува музика која е хит во целиот свет.

Сенида на музичка сцена зачекори во 2010 година со песната „Пустиња“.