Радио Милева
фолкерот на маки

Ера Ојданиќ не крена глава од коронавирусот: „Половина семејство ми е во болница“!

Ера Ојданиќ не крена глава од коронавирусот: „Половина семејство ми е во болница“!

Пејачкот Андрија Ера Ојданиќ ги поминува последните денови во болници затоа што неговиот син Драгуртин Ојданиќ и зетот Бранко Максимовиќ се заразени од коронавирусот.
Пејачот вели дека е загрижен за нивната здравствена состојба, но не паничи.

„Од вчера сум во нон-стоп во болница, син ми и зет имаат корона. Синот е во ред, тој е во болницата во Дедиње, нема температура, ништо не го боли, почна да јаде. И зетот е на Клиниката за инфективни болести, ги чека резултатите од новиот тест“ – изјавил познатиот фолкер.

Бидејќи Ера спаѓа во групата која заради возраста е под најголем ризик, тој се чувствува добро и внимава на себе.
„Јас почитувам сè, носам маска, ракавици, се грижам за себе. Морам да го пофалам медицинскиот персонал во болницата на Дедиње и Инфективна, тие се навистина професионалци“ – додаде тој.

Останати вести од Радио Милева