Радио Милева

Драгана Мирковиќ загрижена од сознанието чија ќерка е девојката на нејзиниот син (видео)

Драгана Мирковиќ загрижена од сознанието чија ќерка е девојката на нејзиниот син (видео)
foto:Srbija Danas / Jelena Obradović

Фолк пејачката Драгана Мирковиќ има многу отворена врска со своите деца, Марко и Мануела, но нејзиниот син успеа да задржи тајна од неа.

Драгана беше многу изненадена кога нејзиниот син и кажал која е неговата девојка.

– Девојката на мојот син е ќерка на моите пријатели. Кога го слушнав тоа, реков: “Марко, па, што правиш со мене! Не го уништувај моето пријателство!” – рече Драгана преку насмевка за шоуто “Премиера”.

Таа откри пред камерата откри дека со своите деца и нејзиниот сопруг во куќата зборуваат на српски јазик и објасни зошто е тоа така.

– Во куќата се зборува на нашиот јазик, така што не чувствува дека тие живеат надвор од земјата. Тоа е нешто што децата треба да го имаат. Тие ги сакаат бабите и дедовците и сакаат да дојдат во селото. За нив сосема е различно од она како ние живееме таму, тие дури и донесоа Австријци – со гордост вели пејачката.

Останати вести од Радио Милева