Радио Милева
домашни навики

Дарко Влогс се врати дома: Штом стапна на македонска почва, кај „чикашкиот камионџија“ веднаш се разбуди Македончето во него! (ВИДЕО)

Дарко Влогс се врати дома: Штом стапна на македонска почва, кај „чикашкиот камионџија“ веднаш се разбуди Македончето во него! (ВИДЕО)

Дарко Јефремов, наше дете на привремена работа во САД, Во слободно време зад воланот на камионот, останатото го троши на правење будалаштини или обратно, сеедно. „Чикашкиот камионџија“ кој на нашата јавност и стана познат по тоа што ги исмејува и прави „пуздер“ домашните јавни фаци како на пример Сергеј Варошлија, Боки13, Тамара, Лила, премиерот Заев… се врати  во Македонија. На привремен престој  до душа, ама сепак… Само дома си е дома. Ама има нешто во оваа наша дома што е чудно или е сепак до човекот?

Штом стапна на македонска почва, кај „чикашкиот камионџија“ веднаш се разбуди Македончето во него! Зашто домашните навики се како возење точак: Еднаш  стекнати, никогаш не се забораваат! Се памтат довека и применуваат… Ама само кога си дома, а не и по светот! Таму скапо чини! Впрочем, затоа и се викаат домашни! Затоа Дарко Влогс во своето видео овековечи како изгледа кога си слободен „да правиш што сакаш“, а умот „не ти сече“ да правиш ништо друго освен… глупости! Веруваме ви текнува од кај ви е тоа нешто познато?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darko Jefremov (@darkovlogs) on

Дека дефинитивно културно се разликува(ме) од другите нации, еден од доказите е и кивањето.

Вака кива светот, а вака Македонецот… Ама што му е..ш мајката! Кивни си бре најсилно што можеш, цел свет да те слушне. Инаку, како ќе ти кажат:  „Наздравје“!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Darko Jefremov (@darkovlogs) on

Останати вести од Радио Милева