Радио Милева
избор гафови „црпнат“ од богатиот опус на Заев:

Да не е трагично, би било смешно: „Сакам кажам – не знам речам“ (ВИДЕО)

Да не е трагично, би било смешно: „Сакам кажам – не знам речам“ (ВИДЕО)

Зоран Заев… полиглот! Нема јазик, што не „му оди“… освен Македонскиот! А и тој тешко, кога треба да се изговори некој интернационализам, некој странски збор, општо прифатен кај нас… Не дека „Диазепам“ или  „Гастроентерохепатологија“ во Струмица се вика поинаку отколку во Скопје, ама… тоа е!

А некои зборови, како „Рекет“ тешко ги изговара… Можеби дека е странски? Изнуда или уцена веројатно полесно би му било да ги разбере, ама некако и тие ги премолчува, јавно! Тајно, добро му се познати… Особено во телефонските преписки со Боки или  тета-те муабетите со Катица во вилата на Водно.

Ама затоа од  уста не го вади „27 април“… И документарец во 4 епизоди  направи(ја), по свое сценарио, секако! Не, не е априлилили, премиерата веќе оди! Како предизборно „мачкање очи“ за дефокус на јавноста од стварноста!

Ама затоа повеќе од смешни се неговите вербални „гафови“… Оние политичките, се за жал – трагични! За жал на огромен дел од Македонскиот народ, а за среќа на мала група… знаете веќе што, што од народната трагедија се офајдија!

Погледнете само мал избор, „црпнат“ од богатиот опус наречен: „Сакам кажам – не знам речам“  на „црпнатиот муртинец“.  Ќе ве насмее, иако не е смешно, за плачење е! Да не трагично, би било комично!

Останати вести од Радио Милева