Радио Милева

Цеца реагира дека жените во нејзини години не се за фрлање: „Ако со 33 е стара кокошка, милфица, ние над 40 што сме… мртви?“

Цеца реагира дека жените во нејзини години не се за фрлање: „Ако со 33 е стара кокошка, милфица, ние над 40 што сме… мртви?“

На Цеца Ражнатовиќ и дошло преку глава да слуша  како жените би требало да се однесуваат кога ќе дојдат на одредена возраст, па затоа ги нападна сите кои се осмелуваат на тој начин да му се обратат на понежниот пол.

Цеца во емисијата “Магазин ин“ порача дека не е мртва затоа што има повеќе од 40 години.

„Сега за жена, кога ќе напони 33 години, велат дека е стара, кокошка, милфица…. А ние што имаме повеќе од 40 ? Што сме ние? Мртви? Бидејќи тие од 33 се баби, особено ако се’ уште не се во брак. Неверојатно“ – кажа фок звездата, а подоа објасни дека жените во нејзини годиини не се за фрлање или потценување.

Тоа се жени кои граделе кариера, тоа се жени кои се во најубавите години. Еј, четириесет, во овие години жената е созреана и ментално и емотивно, јас тоа го зборувам од искуство. Кој е тој што ќе одреди како јас се чуствувам?!  Никој нема право да ми каже дали сум јас стара или млада, тоа е примитивно“ – тврди Цеца, која има 46 години и следната година ќе стане баба прв пат. Бидејќи нејзиниот син Вељко со вереницата Богдана чека дете.

Цеца открива дека и било тешко да го одгледа својот син Вељко, бидејќи на своите деца им беше и татко и мајка.

„Полесно ми беше да го одгледам девојчето. Јас ќе бидам нејзин модел. Но, кога станува збор за момчето, поинаку е. Порасна со жени. Јас му зборував: љубов, не е срамота да плачеш. Солзите служат за тоа. Подобро е да плачеш и да го исфрлиш целиот твој гнев, отколку да си исфрустриран. И машкото и женското треба да покажуваат емоции. И што му фали сега ? Стана нормално момче,  здрав и емотивно зрел“ – рече пејачката

 

 

Останати вести од Радио Милева