Радио Милева

Брена во паника – до крај септември треба да плати 5 милиони евра?!

Брена во паника – до крај  септември треба да плати 5 милиони евра?!
фото:лепа брена/инсатграм

Српските медиуми објавија дека пејачката Лепа Брена купила јахта на Азурниот брегодносни ја капарисала.

Таа и нејзиниот сопруг Боба искешираа 240 000 евра само за да ја користат јахтата, а од компанијата од каде што го изнајмиле бродот им рекоа дека киријата може да биде и аванс доколку се подготвени да купат јахта по цена од шест милиони евра.

Сепак, Брена нема намера да дава пари од џебот за нова јахта, туку се обидува да ја продаде старата и да додаде пари за новата! Пред корона кризата, таа имаше во предвид да ја продаде јахтата што ја имаа таа и Боба веќе неколку години и која главно беше закотвена во Хрватска или Црна Гора, но како што владее кризата поради епидемијата, купувачите за јахтата не се јавуваат!

фото:лепа брена/инсатграм

– Јахтата што Брена ја продава е многу помала и не е толку луксузна. Сигурно може да се продаде, но поради кризата сè е запрено и затоа нема купувачи. Брена мора да биде трпелива.

– Сепак, од друга страна, пејачката има рок за новата јахта до крајот на септември и планира да ја плати со пари од старата, сепак, никој сè уште не се јавува за да ја купи и затоа пејачката паничи – објаснува изворот и продолжува:

– Ако не успее да ја продаде старата јахта, излегува дека фрлила 240.000 евра, а доколку ја продаде, тоа ќе ја чини исто како и првобитната. Но, Брена никогаш не се предава. На сите свои пријатели им соопштила дека продава јахта и се надева дека купувачот ќе се јави пред крајот на деветтиот месец и дека нема да мора да ги повлекува парите што ги има на својата сметка – заклучува изворот за „Скандал“.

Останати вести од Радио Милева