Радио Милева

Болеста не ја спречи „Истанбулската невеста“ да го оствари сонот: Ова е животната приказна на турската актерка Асли Енвер

Болеста не ја спречи „Истанбулската невеста“ да го оствари сонот: Ова е животната приказна на турската актерка Асли Енвер
фото:инстаграм/асли енвер

Асли Енвер е една од омилените актерки во Турција, а нејзиниот лик на Суреја во серијата „Истанбулска невеста“ е една од нејзините најголеми улоги во кариерата. Тој има 35 години и веќе е меѓу најпопуларните турски актерки на сите времиња.

Родена е во Лондон и живеела се додека не наполнила дванаесет години.

фото:инстаграм/асли енвер

Поточно, нејзината баба шиела униформи за англиската армија и со тоа добила покана да се пресели во Англија. Таа се преселила во Лондон со шест деца, меѓу кои бил и таткото на убавата актерка.

Нејзината мајка по дипломирањето се преселила од Турција во Лондон. Отишла да го совлада јазикот, а потоа го запознава и нејзиниот татко, со кого се родила голема љубов.

фото:инстаграм/асли енвер

За популарната актерка, секое искачување на престолот не беше лесно, бидејќи актерката се бореше со дислексија, па и требаше малку подолго за да го научи секој текст. Но, таа научи како да се справи со предизвиците! Нејзината мајка и помогнала во сè.

“Мајка ми ме праша дали сакам да се занимавам со уметност. Избрав глума. Тоа не ми изгледаше така лошо. Таа ме испрати на курс. Значи, да, мајка ми ми помогна”, рече актерката во една прилика.

фото:инстаграм/асли енвер

Што се однесува до нејзиниот љубовен живот, Асли има еден неуспешен брак зад себе со колегата Биркан Сокулуа. Таа сега е во врска со музичарот Мурат Боз, кој ја остави пред свршувачка, но таа му прости и реши да му даде уште една шанса.

Останати вести од Радио Милева