Радио Милева
важен е изгледот

„Бев подебела од мајка ми“: „Ѕвездата на Гранд“ тврди дека Саша Поповиќ не ја пуштил поради килограмите, па рекол дека е дебела

„Бев подебела од мајка ми“: „Ѕвездата на Гранд“ тврди дека Саша Поповиќ не ја пуштил поради килограмите, па рекол дека е дебела
фото: митар митровиќ/рас србија

Иако денес има манекенска линија, Николина Ковач со години водила битка со килограмите.

„На 16 години за време на едно полугодие се здебелив само 20 килограми, бидејќи многу јадев слатки. Мајка ми во мојот ранец често наоѓаше хартија од чоколади, па ми кажа: „Николина ќе добиеш шеќер ако продолжиш“. Бидејќи тоа стана алармантно ме однесе кај трнер кој ми кажа како треба да се хранам, но и да е занимавам со физичка активност“, тврди Николина.

фото: принткрин

„Бев подебела и од мајка ми. Ми се допаѓаше едно момче во основно, а кога дознал, му кажал на својот пријател: Убава е, ама дебела. Кога во 2015 година се пријавив за „Ѕвездите на Гранд“ бев во најдебела фаза. Фотографот ми кажа дека Саша Поповиќ за мене рекол:

„Кога отпеав една забавна песна, фотографот му рекол на Поповиќ: „Ова девојка добро пее“, а тој и одговорил: „Добро пее, но нејзината музика не е за Гранд и е дебела. Мислам дека беше во право што не ме пушти да ја поминам првата аудиција бидејќи имав 16 години и без незрела“, додаде Николина.

фото: митар митровиќ/рас србија

Таа вели дека не му е лута на Поповиќ. Ковач тврди дека пробала регорозна диета, но завршила во болница, па им препорача на луѓето да не држат диети туку да внимават како се хранат.

Останати вести од Радио Милева