Радио Милева
цврст карактер

Што бараше Бали бег, па го преврте Истанбул, а одби милонска сума!? (ФОТО)

Што бараше Бали бег, па го преврте Истанбул, а одби милонска сума!? (ФОТО)

Како што е познато, според некој непишан закон, бремената жена не го препознава природниот поредок на созревање на овошјето и зеленчукот, бидејќи тие обично сакаат да го јадат токму она на што сезоната му поминала.

Сепак, во супермаркетите денес може да се најдат овошје и зеленчук и кога не им е времето, но се чини дека таков случај не е со сливата Ерика, во што и харизматичниот Бали-бег се убеди овие денови.
Ерика е еден вид турска слива, која расне  во источна и јужна Анадолија, и зрее од август до крајот на октомври. Затоа, тешко е истата да се најде во декември.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Fahriye&Burak Özçivit (@evcenist42) on


Но желбата на Фахрие за Бурак е заповед, па тој тргназа да ја исполни нејзината желба,  да ги посетува мегамаркетите и пиљарите во петнаесетмилионскиот Истанбул. Таблоидите тврдат дека потрагата траела неколку часа, но на крајот сепак била успешна зашто Бали бег, сливите ги пронајде!
Прекрасниот Бали-бег едноставно сонува за среќа и ништо не е тешко за него да направи за својот  нероден син, за кого веќе го избрале своето име, но не сакаат да им го откријат на новинарите.

Но, кога на новиот џип на Фахрие, кој го добила од својот сопруг на подарок, се појавиле таблички со натпис Кар (снег), сите заклучиле дека тоа е името што го избрале за своето дете.

Идните родители деновиве ги отфрлаат понудите од арапските земји за да ја продадат првата фотографија на своето бебе за милион долари, штом тоа ќе се роди. Но тие не ги прифаќаат ваквите предлози, исто како што ги отфрлија сличните понуди и кога нивната венчавка беше во прашање.

Останати вести од Радио Милева