Радио Милева
„бабамразица“...

Ана Бекута како предпразнична придружба на Дедо Мраз: Му се качи во кочијата, па запеа (ФОТО)

Ана Бекута како предпразнична придружба на Дедо Мраз: Му се качи во кочијата, па запеа (ФОТО)

Ана Бекута веќе започна да ја слави Новата година, иако  до највеселата ноќ остануваат повеќе од три недели.

Имено, пејачката се качи да се повози со кочијата на Дедо Мраз по Топчидер. Многумина мислеа дека нејзиниот партнер Милутин Мркоњиќ се маскирал како најславниот дедо, но Бекута сепак ја  разоткри мистеријата и рече дека Мрка доаѓа со автомобил. Во новогодишно расположение, таа запеа заедно со Дедо Мраз и танцуваше качена на кочијата.

„Дедо Мраз, Дедо Мраз тргнувај на пат, не туку дреми, туку подароци спреми…“ – му пееше Бекутаносејќи црвена шапка на главата.

„Само сакам да се радувам и да пеам. Да имаме здравје и не ни треба ништо друго. Да се сакаме“ – порача пред да замине Бекута.

Останати вести од Радио Милева