Радио Милева

20 години од смртта на Аркан: Семејството Ражнатовиќ се појави на помен, а дојде и ќерката од Белгија

20 години од смртта на Аркан: Семејството Ражнатовиќ се појави на помен, а дојде и ќерката од Белгија
фото: телеграф/рс/никола томиќ

Пред 20 години, на 15 јануари 2000 година е убиен Жељко Ражнатовиќ Аркан на своите 48 години. Тој е убиен во 17:05 часот во хотелот „Интерконтинентал“ .

Пријателите и семејството Ражнатовиќ денес (среда 15 јануари) даваат помен на починатиот Аркан.

Цеца на гробиштата се појави заедно со Анастасија и Вељко, а на помен дојде и ќерката на Аркан од Белгија, Софија за која дознал кога таа имала 15 години.

фото: телеграф/рс/никола томиќ

Софија живее во Брисел, а прв пат на помен се појави во 2018 година.

Софија е родена во 1979 година, а Аркан во 1994 година дозна дека има ќерка во Белгија.

фото: телеграф/рс/никола томиќ

Аркан ја доби Софија со социјална работничка која се грижеше за него во белгискиот затвор.

Како што се зборува, Аркан пред да биде  убиен бил виден во ресторан каде појадувал со семејството.

фото: телеграф/рс/никола томиќ

Тоа попладне, Аркан е виден како пие капучно, а потоа заминал да купи дневен весник кој го читак секој ден.

Подоцна, со своите телохранители седнал во својот џип и се упатил во хотело на ручек, а пред тоа се видел со Цеца и нејзината сестра Лидија.

фото: телеграф/рс/никола томиќ

фото: телеграф/рс/никола томиќ

фото: телеграф/рс/никола томиќ

Останати вести од Радио Милева