Лице в Лице

Раде Шербеџија: „Би го менувал сиот холивудски гламур, само да можат да се вратат среќните денови од времето на Југославија“ (ВИДЕО)

Раде Шербеџија: „Би го менувал сиот холивудски гламур, само да можат да се вратат среќните денови од времето на Југославија“ (ВИДЕО)

Големите луѓе секогаш се скромни, природни, ненамтеливи. Во тоа се крие и тајната на нивната успешност. Таков е и светскиот актер Раде Шербеџија.Еден и единствен, обичен, скромен, а толку харизматичен.

Тој е првиот актер од просторите на поранешна Југославија со кариера во Холивуд, тој е човекот кој се отсели од својата земја поради одредени луѓе на кои им сметало како тој размислува, човек кој во поранешна Југославија сними 80 филмови и многу телевизиски серии и има играно на сите театарски сцени во сите тие држави. Иако Холивуд е стремеж и сон за секој еден актер, Шербеџија вели дека би го менувал сиот холивудски гламур, само да можат да се вратат среќните денови од времето на Југославија.

Во естрадниот магазин „Бекстејџ“, Шербеџија  откри работи кои до сега не сме ги знаеле за него.

За да дознаете кои се тие, погледнете го видеото (КЛИКНИ ТУКА): 

Останати вести од Лице в Лице