Радио Милева
само сериозно загрижена или сериозно болна?

Рада Манојловиќ ги чека резултатите од тумор маркерите: „Само да немам рак, како мојата покојна мајка?“

Рада Манојловиќ ги чека резултатите од тумор маркерите: „Само да немам рак, како мојата покојна мајка?“

Поради стресот што го доживеа во Швајцарија кога одбија да ја ослободат и ја третираа како сериозен криминалец, Рада Манојловиќ повторно има проблеми со  здравјето.

Со денови не може да спие, постојано е на лекови за смирување, па се плаши од најлошото! Пејачката, наводно, се наоѓа во сериозен страв од преголем стрес да не има тумор како нејзината покојна мајка Мирјана, која починала од канцер пред 14 години.

Рада затоа повторно отиде на тестови за да ги провери  тумор маркерите.

“Мајка ми страдаше од карцином на грлото на матката. За жал, таа почина од таа болест. Јас направив тумор маркери и сега ги чекам резултатите. Треба уште и магнетна резонанца да направам по совет на докторите. Секако дека сум исплашена за мојот живот. Мојата работа е стресна.  Јас буквално живеам во автомобил и авион. Јас постојано се обидувам да ги завршам работите без да ми го нарушат здравјето. Досега правев контроли на  половина година, но ќе се потрудам тоа да го правам почесто во иднина“ – загрижена е пејачката која сè уште страда и пати за мајка и која и починала на  раце, а таа болка ќе ја придружува цел живот.

И нејзиниот татко, Раде, веќе не крие дека стравува за здравјето на неговата ќерка, затоа што знае дека таа постојано е под стрес и вели дека не би поднел нешто да им се случи со неговите ќерки.

Mене сопругата ми почина пред 14 години и штом ќе се врати дома,Рада се ја потсетува на нејзината мајка. Тоа е болка која никогаш нема да запре и затоа не сакам да размислувам за лоши работи. Не би издржал ништо лошо да и се случи, но преживеав една голема загуба “, објасни таткото на Радин.

Останати вести од Радио Милева